Het tuin ontwerp

De tuin ontwerpen kenmerken zich door duidelijke heldere vormgeving, praktijk gericht, uitvoerbaar, waarbij de opdrachtgever zijn of haar wensen en eisen in terug kunnen vinden. Het tuin ontwerp heeft een goede balans tussen sierwaarden en functionaliteit.

 

Kennismakingsgesprek.

De vraag waar moet een goed tuin ontwerp aan voldoen lijkt zo makkelijk alleen het antwoord is minder makkelijk. Ten eerste moet het tuin ontwerp een weerspiegeling worden van wat u als klant voor ogen heeft. Een tuin waar u zich prettig voelt en de mate van privacy of openheid biedt die u wenst. In een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek maken we kennis en gaan we kijken wat uw wensen zijn. Dit gesprek zal plaatsvinden op de locatie bij de opdrachtgever. Tijdens dit bezoek bespreken we de mogelijkheden en nemen we uw wensen en ideeën door. Ook zullen we tijdens dit gesprek onze portfolio met diverse tuinen met u doornemen. Aan de hand van een door ons in te vullen inventarisatierapport komt er meer duidelijkheid over uw tuinwensen alsmede de ligging van het te ontwerpen terrein. Door foto’s en indien mogelijk een duidelijke plattegrond kunnen we een goed beeld krijgen van de situatie. Om bepaalde zichtlijnen in beeld te krijgen maken we ook hiervan een aantal digitale foto’s. Hierdoor kunnen wij uw wensen zo goed mogelijk vertalen in een op maat gemaakt exclusief tuin ontwerp.

 

Inventarisatierapport

De huidige situatie en de te behouden beplantingen, bomen en bouwkundige elementen worden opgenomen en geïnventariseerd in dit inventarisatierapport. Hierbij wordt onder andere gelet op afmetingen, hoogtes t.o.v. het vloerniveau van de woning, zon/schaduw, gevelindeling, kleur van uw woning en eventueel her te gebruiken materialen en/of beplantingen. Ook worden foto’s gemaakt van de bestaande situatie. Op basis van deze inventarisatie maken wij een concept tuin ontwerp wat weer de basis is voor het verdere verloop van het tuin ontwerp.

 

Het concept tuin ontwerp.

Het concept tuin ontwerp geeft de hoofdindeling van uw tuin weer. Hierin worden de door u aangegeven tuinwensen en ideeën die tijdens het kennismakingsgesprek naar voren zijn gekomen meegenomen en verwerkt. De resultaten worden tussentijds uitgebreid met u besproken en nader toegelicht. Aanpassingen worden dan doorgevoerd in het tuin ontwerp. Pas als uw gevoel bij het concept tuin ontwerp goed is, zal het concept tuin ontwerp uitgewerkt worden tot een definitief tuin ontwerp.

tuin ontwerp 

Definitief tuin ontwerp

Als u zich kunt vinden in het voorgestelde concept tuin ontwerp gaan we door met de uitwerking hiervan. Deze tekening op schaal is als het ware de bouwtekening voor de uitvoering van uw tuin. De plaats en uitwerkingen van onder andere bouwkundige elementen zoals de woning, de erfafscheidingen, terrassen, trappen, vlonders, een moderne terrasoverkapping, stand van de zon/ schaduw, een bijzonder waterelement, bomen en beplanting zijn hierin nauwkeurig weergegeven. Zo krijgt u een realistisch beeld van uw toekomstige tuin.

 

Begeleiding tijdens de aanleg.

In de aanlooptijd voor en tijdens de aanleg van uw tuin  zullen wij begeleiding geven en het project coördineren. Door deze aanpak waarborgen wij een correcte uitvoering en zal het tuin ontwerp ook zo uitgevoerd worden zoals wij het bedoelen.