Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Dit gesprek zal bij de opdrachtgever plaats vinden. Zo krijgen we een goede indruk over de bestaande situatie van de tuin en het daaraan te koppelen tuinontwerp. We inventariseren de wensen en ideeën van de klant. Hierbij wordt gelet op bouwkundige elementen, hoogte verschillen, afmeting van het perceel, de woning, stand van de zon/ schaduw en planten en/of bomen die behouden moeten blijven of gerooid dienen te worden. Met deze factoren dienen we rekening te houden om tot een goed en weloverwogen tuin ontwerp te komen. 

 

Concept tuin ontwerp

De indeling van het tuin ontwerp wordt weergegeven in een concept tuin ontwerp. Hierin worden de specifieke wensen en ideeën verwerkt zoals aangegeven door de klant. Door ons worden suggesties gedaan van mogelijk te gebruiken materialen. Denk hierbij aan de kleur van de stenen, de bestrating, gebruik van hout en/of andere materialen. Dit concept tuinontwerp wordt met u  besproken en eventuele aanpassingen en/of wijzigingen worden doorgevoerd in het tuin ontwerp. 

 

Definitief tuinontwerp

Het definitief tuin ontwerp is een gedetailleerde tekening op schaal getekend. Onder andere bouwkundige elementen, erfafscheidingen, terrassen, trappen, beplanting, bakken, waterelementen, vlonders en andere objecten zijn hierin nauwkeurig weergegeven. Zo krijgt u een realistisch  beeld van uw toekomstige tuin. 

 

Beplantingsplan

Indien gewenst geeft het beplantingsplan inzicht in de te gebruiken soort beplanting. Het beplantingsplan geeft aan welke planten worden voorgesteld met de Latijnse benaming, het aantal, de te gebruiken planten maat, de pot maat en eventueel overige bijzonderheden. Dit beplantingsplan correspondeert met letters, symbolen en cijfers op het tuin ontwerp. Zodat het duidelijk en overzichtelijk is. 

 

Beregeningsplan

Indien gewenst geeft het beregeningsplan inzicht waar beregeningsleidingen (PVC) moeten aangelegd worden. Bij graafwerkzaamheden kan hier rekening mee worden gehouden in het tuin ontwerp. Tevens geeft het beregeningsplan weer waar sproeiers en dergelijke moeten worden geplaatst. 

 

Verlichtingsplan

Indien gewenst wordt een verlichtingsplan opgesteld dat sfeer verhogend werkt. Een onmisbaar element in het avondbeeld van uw tuin. Wij hechten hier dan ook veel waarde aan. Een exclusief en doordacht verlichtingsplan vergroot de uitstraling en het comfort van uw tuin en geeft een intense tuinbeleving. Het advies dat wij geven is afgestemd op de omgeving van de tuingebruikers. Mogelijke kabels en/of nieuw aan te leggen elektrokabels en lichtpunten worden in het verlichtingsplan opgenomen en aangegeven.